lördag 2 maj 2009

Första brännan

Oj vad det känns i huden att vi varit ute hela dagen. Skönt med mycket sol men huden kan nog komma och protestera lite under natten.


Dagen har varit jättefin. Vi var och matade hästar och lekte i en superbra lekpark för småfolk. Vi har planterat, vattnat och rensat ogräs. Vi har satt lökar av gladiolus, som vi fått av en kär släkting. Har ingen aning om vilken färg det blir, det får bli en överraskning. Sen har kampen börjat mot att få bort alla maskrosor. Vår tomt har stått oskött i många år och ogräsen har fått härja fritt, vilket inte är ok enligt styrelsen. Det finns regler för vad som får odlas och vad som är bannlyst i vårt koloniområde och det är väl bäst att göra sitt bästa för att främja grannsämjan.

Imorgon har jag turen att få följa med till fina T:s föräldrar och botanisera i deras trädgård. Jag tror att mamman tyckte lite synd om mig när hon var och besökte Staronborg. Vi har inte så mycket blommor. Så här års är det ju även bra att dela perenner och förhoppningsvis kommer jag imorgon hem med några finingar som ska få flytta till Staronborg. Så länge får vi njuta av bland annat tulpaner!


Bild överst: R lärde sig snabbt att sköta vattningen med pistolen!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar