onsdag 29 april 2009

Effektivitet

Jag skulle kanske sadla om och bli kakelsättare :) Det gick som en dans för mig och frugan, vi kompletterade varandra galant.




Vi startade dock dagens koloniarbete på brädgården, detta ljuvliga ställe som doftar av härligt trä. Vi skulle fixa oss en brälapp till ovansidan samt till framsidan till den väggfasta bänken. Väl inne på brädgården så strosade vi runt och klämde, lyfte och funderade vilken sorts skiva som skulle passa bäst till ovansidan dvs sittdelen på bänka. Valet hamnade på "SPÅNSKIVA 19X1200X2500 BIT". Vi hade inledningsvis siktet inställt på mdf, men hua vad dyrt. Man var ju givetvis tvungen att köpa hela skivan, trots att vi bara behövde en del. Men kanske att resterande skiva skulle räcka till framsida... icke sa Nicke, det räckte inte. Men på de flesta brädgårdar så finns det en spill-hörna, dvs en hörna där delvis kapade brädor/skivor som blivit över står och från dessa får man ta det man behöver utan att behöva betala! Jägarns bra! Så det blev en framsida i mdf (!), 2 små skärbrädor samt en bänkskiva! Allt detta till priset av 199:-. Vilket kap! Vi fick dock lite problem när vi skulle packa in dessa skivor i vår bil, Beata, en Skoda Felicia -00. Det gick inte. Men som räddaren i nöden anlände vännen/grannen på sin vinröda springare (skåpbil). Eftermiddagen och kvällens arbete var räddat!


Jag rekommenderar å det starkaste KAKELKRYSS 3MM KKO! Underlättar kakelsättning avsevärt. Imorgon väntar fog, lite slutmålning och städning, det är ju Valborg för böveln :)






Den andra fru Staron

1 kommentar:

  1. Vad fint det blev! Och nog kunde jag ana att du skulle bemästra kaklandet. Bra jobbat fruarna! Vi ses ikväll :D

    SvaraRadera