lördag 11 juli 2009

Staket

Har nästan avverkat min första semestervecka och det har regnat i princip alla dagar utom en. Det som jag hann den dagen då det var sol var att inhandla 3 stolpar, 2 pinnar, 1 snöre och 6 bultar. Jag hann även att sätta pinnar+snöre samt ett jordankare/stolpspjut. Därefter var det dags för den första stolpen. Det gick bra tills det var dags för att dra fast stolpen med hjälp av 2 bultar - bulthuvudet var för litet, den gick rakt igenom hålet i jordankaret - alltså så fyllde inte bulten sin funktion. Så dagens projekt är att köpa nya bultar samt att eventuellt sätta upp 3 stolpar men inte staket. Vårt obehandlade staket ligger under presenning och kan inte sättas upp förrän det är regnfritt. Staketet ska målas när det sitter på plats.
Vi gjorde ett kap på Jula, 29:-/jordankare. Så vi köpte alla, 23 st. Vi ska provsätta 3 sektioner, se så att det sitter ordentligt samt att avgöra stolphöjden lite bättre.

1 kommentar:

  1. Ska iväg imorgon & köpa såna järnstöd till stolparna som ska bli min "pergola".Ha det gott...man får väl unna sig lite choklad...om inte så för att få lite energi till att göra ngt på kolonin.Ni e flitiga!!!

    SvaraRadera